
- reklama -
Suroviny
- 600 g kotlet (nebo krůtích prsou)
- 2 cibule
- 8 stroužků česneku
- 3 sterilované okurky
- 1 menší plechovka sterilovaných žampionů
- 50 ml olivového oleje
- 5 lžic rajského protlaku
- 250 ml šlehačky (nebo zakysané smetany)
- instantní jíška (např. Knorr)
- 1 lžíce worchesterové omáčky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme ndrobno pokrájený česnek, okurky a podlijeme vodou.
-
Pod pokličkou dusíme do změknutí masa (10-15 minut).
-
Pak přidáme rajský protlak, žampiony, worchesterovou omáčku, zahustíme jíškou a povaříme.
-
Nakonec přilijeme smetanu, necháme důkladně prohřát a dochutíme solí a pepřem. Jako příloha se hodí těstoviny.
Kuchařka: Swinga