Námořnická omáčka

204
- reklama -

Suroviny

15 dkg žampiónů
60g hladké mouky
60 g másla nebo rostlinného tuku
80 g cibule
1 žloutek
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žampióny rozkrájíme, propláchneme vodou a necháme v cedníku okapat. Z tuku, sekané cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji horkou vodou nebo vývarem z masa či ryb, rozmícháme, osolíme a povaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Povařenou omáčku pak přecedíme. Do zbylého tuku či másla vložíme pokrájené žampióny, osolíme, okmínujeme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme.

  3. Podušené žampióny přidáme k povařené omáčce, podle chuti přisolíme a ještě několik minut povaříme. Nakonec omáčku zlepšíme rozmíchaným syrovým žloutkem a již nevaříme.

Poznámka od kuchařky

Podáváme k rybě či vařenému masu.