- reklama -
Suroviny
- 15 dkg žampiónů
- 60g hladké mouky
- 60 g másla nebo rostlinného tuku
- 80 g cibule
- 1 žloutek
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěné žampióny rozkrájíme, propláchneme vodou a necháme v cedníku okapat. Z tuku, sekané cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji horkou vodou nebo vývarem z masa či ryb, rozmícháme, osolíme a povaříme.
-
Povařenou omáčku pak přecedíme. Do zbylého tuku či másla vložíme pokrájené žampióny, osolíme, okmínujeme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme.
-
Podušené žampióny přidáme k povařené omáčce, podle chuti přisolíme a ještě několik minut povaříme. Nakonec omáčku zlepšíme rozmíchaným syrovým žloutkem a již nevaříme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme k rybě či vařenému masu.
Kuchař: toprecepty.cz