
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 Hermelíny
- 2 cibule
- 1 sklenička sušených rajčat v oleji
- 4 feferonky
- 5 stroužků česneku
- 3 lžičky zavařených brusinek
- 1 lžička chilli omáčky
- 1 lžička husté sójové omáčky
- čerstvá bazalka
- rozmarýn
- tymián
- olej
Postup přípravy receptu
-
Brusinky smícháme s chilli omáčkou, sójovou omáčkou a jedním utřeným stroužkem česneku.
-
Hermelíny rozpůlíme a vnitřky potřeme vzniklou směsí. Přiklopíme zpět a ostrým nožem nakrájíme na čtvrtiny.
-
Cibuli nakrájíme na tenoučká půlkolečka, trošku osolíme a promneme.
-
Zbylý česnek nakrájíme na plátky, sušená rajčata na proužky.
-
Do vhodné sklenice skládáme střídavě všechny suroviny včetně bylinek a nakonec zalijeme olejem, který jsme promíchali s ochuceným olejem z rajčat.
-
Necháme 3-5 dní marinovat.
Poznámka od kuchařky
K realizaci mě inspirovala návštěva Haškovy restaurace v Lipnici nad Sázavou.
Kuchařka: Eliza