Naložený Hermelín s brusinkovým středem

158
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 Hermelíny
2 cibule
1 sklenička sušených rajčat v oleji
4 feferonky
5 stroužků česneku
3 lžičky zavařených brusinek
1 lžička chilli omáčky
1 lžička husté sójové omáčky
čerstvá bazalka
rozmarýn
tymián
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky smícháme s chilli omáčkou, sójovou omáčkou a jedním utřeným stroužkem česneku.

  2. Hermelíny rozpůlíme a vnitřky potřeme vzniklou směsí. Přiklopíme zpět a ostrým nožem nakrájíme na čtvrtiny.

  3. Cibuli nakrájíme na tenoučká půlkolečka, trošku osolíme a promneme.

  4. Zbylý česnek nakrájíme na plátky, sušená rajčata na proužky.

  5. Do vhodné sklenice skládáme střídavě všechny suroviny včetně bylinek a nakonec zalijeme olejem, který jsme promíchali s ochuceným olejem z rajčat.

  6. Necháme 3-5 dní marinovat.

Poznámka od kuchařky

K realizaci mě inspirovala návštěva Haškovy restaurace v Lipnici nad Sázavou.