Naložený Hermelín s bazalkovým pestem a plátky česneku

36
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 Hermelíny
4 lžičky bazalkového pesta
4 stroužky česneku
1 velká cibule
hrubě mletý pepř
jemná mořská sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny podélně rozkrojíme a každý vnitřek potřeme lžičkou bazalkového pesta. Poklademe tenkými plátky česneku, posypeme čerstvě namletým pepřem a přiklopíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nakrájíme na velmi tenká půlkolečka a zasolíme mořskou solí.
    Do přiměřeně velké uzavíratelné nádoby vrstvíme nasolenou cibuli a plněné hermelíny. Pokud chceme, přidáme feferonku a zalijeme olejem.

  3. Uložíme na pět dní do ledničky a další den – před konzumací – necháme při pokojové teplotě.