
- reklama -
Suroviny
- 5 Hermelínů (můžou být různé příchutě)
- cibule
- zelené olivy
- 2 chilli papričky
- česnek asi 8 stroužků (i více)
- čerstvé oregano
- provensálské koření (Avokádo)
- několik snítek kopru
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny nakrájíme na osminky, ale klidně i na čtvrtky a každý kousek z řezných stran potřeme česnekem.
-
Vkládáme do sklenice, vždy vrstvu Hermelínů, cibule, nakrájených oliv, nasekanou čili papričku, nasekaným čerstvým oreganem, provensálským kořením, snítkou kopru.
-
Vrstvy opakujeme, až je sklenice plná.
-
Nakonec zalijeme slunečnicovým olejem a dáme do chladu na několik dní.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je můj, je to dárek pro dceřinu kamarádku.
Kuchařka: JanaDorazinova