
- reklama -
Suroviny
3 porce
- kuřecí prsa
- 1 lahůdková cibulka
- 1 sáček čínské mražené zeleniny „Čínská směs“
- hlíva ústřičná
- olej
- sůl
- Marináda:
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- koření na čínu
- 1 žloutek
- Solamyl
- olej
- asi 200 ml kuřecího bujónu nebo vývaru
- kus pórku
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu smícháme v misce i s olejem, přidáme nakrájené maso na proužky, nebo kousky, aby byly pod marinádou a dáme do druhého dne do lednice.
-
Pak si dáme na pánev trošku oleje, necháme ho hodně zahřát, přidáme maso i s marinádou, prudce opečeme a přidáme hlívu na kousky, lahůdkovou cibulku na kolečka a vysypeme sáček s Čínskou zeleninou, můžeme trochu dosolit.
-
Chvilku podusíme a nakonec ještě opečeme bez přikrytí.
Poznámka od kuchařky
Občas to tak dělám, ale pravá čína to není, proto jsem dala ten název. Přílohou byly Americké brambory a je to dobré i s rýží. Takových podobných receptů je tu víc, ale každej je svůj a jiný originál.
Kuchařka: Bibinka









