
Suroviny
2 porce
- 1/2 salátové okurky
- 1 bílá cibule
- 1/4 šálku cukru – tedy asi 80 g
- 1/2 šálku octa
- 1 šálek vody
- 1/2 lžíce pepře
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si sklenici s uzávěrem. Okurku škrabkou zbavíme slupky, tak na střídačku, vytvoříme zebru. Pak okurku nakrájíme napříč na jemná kolečka. Cibuli také nakrájíme na kolečka.
-
Smícháme všechny ingredience nálevu (vodu, ocet, pepř, cukr a sůl) – necháme dobře rozpustit cukr i sůl.
-
Do sklenice s uzávěrem naskládáme střídavě vrstvy okurky, které prokládáme kroužky cibule. Vše zalijeme připraveným nálevem a sklenici uzavřeme. Hotovo. Teď jenom počkáme do druhého dne, protože sklenici s okurkami necháme chladit, minimálně přes noc v ledničce.
Poznámka od kuchařky
Proč naložená a obložená okurka? Plátky okurky jsou naložené v nálevu, obložené kroužky cibule. Můžete nasadit klasický lihový ocet nebo jablečný, tento recept je s klasikou. A protože to je pokus a ne záležitost na trh, porce je pro dva. Lze znásobit a připravit větší dávku pro celou rodinu. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/nalozena-oblozena-ok…









