- reklama -
Suroviny
- Grilovaná zelenina:
- lilky
- cukety
- papriky
- brambory
- Můžete použít můj způsob grilování:
- http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/bezmase-a-dietni/zelenina/grilovana-zelenina-s-bylinkami.html
- 1-2 stroužky česneku
- olivový olej červený vinný (nebo balzamikový ocet)
Postup přípravy receptu
-
Do uzavíratelné misky naskládám grilovanou zeleninu lehce potřenou rozmačkaným česnekem.
Zakápnu olejem a vydatněji zastříknu octem.
Lehce promíchám a nechám uležet v chladnu 2-3 dny.Je to výborné s pečivem. Pokud chceme z takto naložené zeleniny udělat salát, doplníme ji třeba vařenými chladnými těstovinami, tepelně upraveným masem, šunkou a pod, fantazii se meze nekladou.
Poznámka od kuchařky
Poslední dobou už jsem se naučila grilovat zeleniny opravdu dost, aby vždy nějaká zbyla.
Další moje recepty najdete na
Kuchařka: zizala