
- reklama -
Suroviny
1,5 l
- 1 kg oloupané červené řepy
- 1/4 kg očistěné mrkve
- 1/4 kg očištěné petržele
- 2 l vody
- 6 stroužků česneku
- 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu
-
Vodu krátce svaříme s cukrem a solí a necháme vychladit.
-
Řepu, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka a kostičky, zalijeme vychladlou převařenou vodou, přidáme nastrouhaný zázvor a utřený česnek a necháme 5-7 dní v pokojové teplotě louhovat a lehce kvasit.
-
Pak přecedíme, slijeme do PET láhve a uchováváme v lednici.
-
Dávkování – 3x denně 1-2 dl.
Poznámka od kuchařky
Na tento recept jsem narazila na varecha.sk. Nemám dlouhodobě vyzkoušený, ale nevidím důvod, proč by neměl být pro organismus přínosem, o prospěšnosti jednotlivých surovin asi nikdo nepochybujeme.
Tak máme již v lednici a postupně zkoušíme, co to s námi anemiky udělá.
Kuchařka: isindy