Nálev z červené řepy pro zvýšení hemoglobinu v krvi

58
- reklama -

Suroviny
1,5 l

1 kg oloupané červené řepy
1/4 kg očistěné mrkve
1/4 kg očištěné petržele
2 l vody
6 stroužků česneku
2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička soli
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vodu krátce svaříme s cukrem a solí a necháme vychladit.

  2. Řepu, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka a kostičky, zalijeme vychladlou převařenou vodou, přidáme nastrouhaný zázvor a utřený česnek a necháme 5-7 dní v pokojové teplotě louhovat a lehce kvasit.

  3. Pak přecedíme, slijeme do PET láhve a uchováváme v lednici.

  4. Dávkování – 3x denně 1-2 dl.

Poznámka od kuchařky

Na tento recept jsem narazila na varecha.sk. Nemám dlouhodobě vyzkoušený, ale nevidím důvod, proč by neměl být pro organismus přínosem, o prospěšnosti jednotlivých surovin asi nikdo nepochybujeme.

Tak máme již v lednici a postupně zkoušíme, co to s námi anemiky udělá.