Nakládaný řízek

78
- reklama -

Suroviny
4 porce

0,5 kg vepřového krkovice
0,5 l mléka
kávová lžička Maggi
1 lžička Podravky
sůl
olej
1 lžička koření na vepřové maso (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, omyjeme osušíme a naklepeme (dlaní).

  2. Vložíme do keramické nebo skleněné nadoby.

  3. Do mláka přidáme koření a dobře promýcháme.

  4. Mléčný nálev nalejeme do nádoby na maso. Zakápneme olejem. Takto naložené maso necháme minimálně 3 dny odležet v ledničce.

  5. Na pánvi rozpálíme olej a odleželé maso po obou stranách prudce opečeme. Asi 90 vteřin z každé strany. Maso obracíme jen jednou. Podáváme s čertvým chlebem, hořčící a křenem.