
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 0,5 kg vepřového krkovice
- 0,5 l mléka
- kávová lžička Maggi
- 1 lžička Podravky
- sůl
- olej
- 1 lžička koření na vepřové maso (podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, omyjeme osušíme a naklepeme (dlaní).
-
Vložíme do keramické nebo skleněné nadoby.
-
Do mláka přidáme koření a dobře promýcháme.
-
Mléčný nálev nalejeme do nádoby na maso. Zakápneme olejem. Takto naložené maso necháme minimálně 3 dny odležet v ledničce.
-
Na pánvi rozpálíme olej a odleželé maso po obou stranách prudce opečeme. Asi 90 vteřin z každé strany. Maso obracíme jen jednou. Podáváme s čertvým chlebem, hořčící a křenem.
Kuchař: Jurajda