
Suroviny
3 …
- 3 klasické Hermelíny (120 g)
- 2 střední cibule
- sklenička sušených rajčat v oleji
- 6 stroužků česneku (cz)
- 1 chilli paprička (dal jsem Habanero červenou)
- 1 Kl grilovacího koření
- 1 Kl koření souvlaki (měl nedávno Lidl)
- 1Kl barbecue koření (koření od Antonína)
- olej ze sušených rajčat a pak do dolití sklenice stolní obyčejný
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny nakrájíme na čtvrtky, cibule na půl kolečka, česnek na plátky, chilli papričku na půlku a rajčata necháme jak jsou, koření smícháme v misce.
-
Na dno sklenice dáme vrstvu cibule a česneku a jedno rajče, na to ze všech stran obalený Hermelín, snažíme se to dávat co nejtěsněji. Postup opakujeme do naplnění sklenice a někde v půlce dáme půlku chilli a u vrchu druhou. Zalijeme olejem z rajčat a dolijeme normálním stolním olejem – já měl po ruce řepkový.
-
Dávám tomu týden, ale myslím si, že to tu tak dlouho nikdo nevydrží….k tomu čerstvý chleba a pivo…buon apetito
Poznámka od kuchařky
Sjel jsem celý internet ohledně nakládání Hermelínu a pokaždé mi doma to nebo ono chybělo a jelikož nejsem kuchař ve stylu když to nemám, nahradím podobným, napadlo mne si udělat vlastní recept…něco jsem si ohledně toho přečetl, tak jdu se svou trochou do mlýna….









