
Suroviny
lze přizpůsobit
- Sedlčanské Hermelíny
- sušená rajčata naložená v oleji
- sušený medvědí česnek
- česnek
- cibule
- čerstvě mletý pepř
- pár snítek tymiánu
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
-
Sýry podélně prokrojte. Jednu stranu posypte medvědím česnekem. V sezóně můžete posypat nakrájenými čerstvými listy. Druhou stranu posypte lehce čerstvě mletým pepřem. Na jednu stranu položte sušené rajče a přiklopte druhou stranou.
-
Cibuli nakrájejte na slabé kroužky. Česnek nakrájejte na jemné plátky.
-
Na dno sklenice nasypte trochu cibule. Vkládejte dovnitř Hermelíny, pokud možno tak, aby ve sklenici nezbývalo mnoho volného prostoru. Během skládání prosypávejte cibulí a česnekem a prokládejte snítkou tymiánu.
-
Když sklenici naplníte, zalijte olejem tak, aby bylo vše zakryté a nešel tam vzduch.
-
Nechte 3 dny uležet – nejlépe na chladném místě, ale ne přímo v lednici. Pokud máte chladný špajz nebo sklep, bude to ideální místo. Po třech dnech je sýr akorát proleželý a zralý do lednice.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na http://vareniste.cz/