- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- Na standardní zavařovací sklenici 0,72 l:
- 3 Hermelíny 120 g
- 2 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- grilovací koření
- rostlinný olej
Postup přípravy receptu
-
Hermelín, kupujeme raději tvrdší, aby měl možnost se rozležet společně s cibulí a česnekem.
-
Hermelín nakrájíme na osminky a z každé strany obalíme v grilovacím koření.
-
Na dno sklenice vyskládáme cibuli a na plátky pokrájený česnek. Na tuto vrstvu položíme hermelínové čtvrtky a opět navršíme cibuli a česnek a na to znovu Hermelín…. takto pokračujeme do vyčerpání sýra a cibule s česnekem, až po okraj sklenice. Na zalití používám rostlinný olej.
-
Sklenici přetáhnu potravinovou folií a postavím na talířek na kuchyňskou linku.
-
Třetí den je připravený ke konzumaci.
Poznámka od kuchařky
Před lety jsem si to někde přečetla a od té doby jinak nenakládám.
Přeji dobrou chuť.
Kuchařka: Danniela