Nakládaný hermelín pro „femme fatale“

54
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 ks Hermelín (Camembert)
100 g Kokos strouhaný
2 ks Cibule
2 ks Česneku
slunečnicový olej
2 kuličky pepře
2 kuličky Nového koření
1 kulička Jalovce
4 ks Bobkových listů
Nálev z feferonek
1 feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Do vhodné mísy dáme nakrájenou cibuli + prolisovaný česnek + všechno koření (kromě b. listu).


    Zobrazit celý recept

  2. Přilijeme olej + pálivý nálev (s nakrájenou papričkou) + 100 gr strouhaného kokosu, a směs zamícháme. Necháme cca 1 hodinu odležet (při pokojové teplotě).

  3. Do plastové nádoby (od 1kg zavináčů) dáme nejdříve směs + bobkový list a na to vložíme rozkrojený hermelín. To vše čtyřikrát opakujeme.

  4. Na závěr dáme směs a případně ještě zalijeme olejem.

  5. Necháme zaležet v chladničce cca 14 dní. Před konzumací necháme cca 2 hodinky mimo chladničku.

Poznámka od kuchařky

PS: Kdo by čekal příliš výraznou kokosovou chuť, tak bude zklamán. Hermelín si zachová svoji přirozenou chuť a směs je překvapivě nepříliš pálivá. Celková chuť je taková „zajímavá“. No, musíte to zkrátka vyzkoušet.