
- reklama -
Suroviny
- cca 150 g Čedaru (záleží kolik máte a na sklenici)
- 10 ks oliv
- 3 špetky tymiánu
- 3 špetky rozmarýnu
- olivový olej (na přelití)
Postup přípravy receptu
-
Čedar nakrájíme na kostky a střídavě skládáme do sklenice s olivami (já použila černé, ale zelené by asi byly i lepší, záleží, které máte raději).
-
Nasypeme do sklenice min. tři špetky tymiánu a stejně rozmarýnu. Zalijeme olivovým olejem do vrchu.
-
Nechávám naložené min. 2 týdny, ale určitě vydrží déle.
Poznámka od kuchařky
Pokud sýr ozdobíte jmenovkou s popisem, lze určitě použít i jako dárek :-).
V mém případě šlo spíše o zpracování sýra, který mi zbyl v lednici a věděla jsem, že ho zrovna nevyužiji. Určitě by šlo využít i na jiné druhy sýra, zatím nemám odzkoušeno.
https://www.facebook.com/Madam-Hra%C4%8Di%C4%8Dka-plus-d%C4%9Btsk%C3%A1-ru%C4%8Di%C4%8Dka-483216338553098/?comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D
Kuchařka: amdae