
- reklama -
Suroviny
- 1 kg bůčku vcelku
- 10 stroužků česneku
- sůl
- 5 bobkových listů
- 5 kuliček pepře
- Marináda:
- 15 namačkaných stroužků česneku
- sůl
- 1 lžička kari
- 1 lžička sušené papriky
- 1 lžička worcestrové omáčky
- tabasco
- 1 balíček grilovacího koření
Postup přípravy receptu
-
Bůček povaříme v tlakovém hrnci s trochou vody, 10 stroužky česneku, bobkovým listem, 5 kuliček pepře a solí, asi 25 minut.
-
Po uvaření ještě teplý potřeme marinádou. Zabalíme do alobalu a necháme zchladnout. Uložíme do lednice ještě asi na 7 dní.
Poznámka od kuchařky
Podává se za studena nakrájený na slabé plátky s pečivem.
Kuchař: cvrnda