Nakládané tofu (á la Hermelín) – vegan

54
- reklama -

Suroviny

1 tofu (natural, bylinkové nebo lahůdkové)
1 cibule (velká, kdo má rád hodně, vezme dvě)
10 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
grilovací koření (nebo Adžika, červená paprika, chilli nebo gyros)
olej
sůl
sklenice s víčkem

Postup přípravy receptu

  1. Tofu vyjmeme z obalu, opatrně podélně rozkrojíme, aby se nám hned celé nerozpadlo. Můžeme klidně ještě jednou rozpůlit, aby vznikly čtyři menší kusy. Každý kus posypeme trochou soli (nemusí být), jakýmkoliv kořením, případně potřeme chilli kořením nebo chilli pastou.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli si nakrájíme na kolečka. Do sklenice si dáme nejdříve 2 kusy okořeněného tofu, posypeme cibulí a poté zbylé dva kusy, opět navrch cibuli a zalijeme olejem, aby bylo vše ponořené. Já navrch ještě zasypávám kořením, ať to má lepší chuť.

  3. Sklenici zavřeme a necháme cca dva týdny někde ve skrytém koutě lednice, ať nás to moc neláká, a když to vydržíme, čeká nás úžasná bašta 🙂

    Recept jsem okoukala na veganských stránkách níže uvedených. Trochu jsem si receptík upravila a můžu doporučit 🙂

Poznámka od kuchařky

Takto připravený sýr bez sýru je veganský, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).

Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/