
- reklama -
Suroviny
- 3 kg okurky nakládačky
- 2 ks menší cibule
- 1 ks mrkev
- Kousek křenu
- Bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- hořčičná semínka
- kopr
- Voda
- Ocet
- Cukr
- Sůl
Postup přípravy receptu
-
Okurky řádně omyji, případně očistím kartáčkem.
-
Svařím nálev z vody, octa (2:1), koření, soli (přiměřeně), cukru a cibule. Vařím asi 15 minut.
-
Do větší sklenice na dno naskládám cibuli na kolečka, očištěnou mrkev na kolečka a kousek oloupaného křenu, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 8 kuliček celého pepře a snítku kopru. Na to naskládám natěsno okurky. Vrstvy prokládám kolečky cibule, mrkve a snítko kopru. Na vrch přidám ještě snítku kopru.
-
Vše zaliji scezeným ještě horkým nálevem až po okraj.
-
Sklenici řádně uzavřu a sterilizuji na 80°C 15 minut.
-
Poté sklenice s okurkami uložím do chladu a temna. Po týdnu jsou připravené ke konzumaci.
Kuchař: Josef Lerch