
- reklama -
Suroviny
- 2 kg ostrá pálivá paprika kozí roh
- 2 ks menší cibule
- 1 ks mrkev
- Bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- hořčičné semínko
- Voda
- Ocet
- Cukr
- Olej
- Sůl
Postup přípravy receptu
-
Svařím nálev z vody, octa (3:1), koření, soli (přiměřeně), cukru a cibule. Vařím cca 15 minut.
-
Do skleničky na dno naskládám cibuli na kolečka, očištěnou mrkev na kolečka, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře a pak skládám kozí rohy.
-
Vrstvy prokládám kolečky cibule. Na vrch přidám ještě kolečko cibule.
-
Vše zaliji scezeným, ještě horkým nálevem pod okraj a přidám lžíci oleje.
-
Sklenici řádně uzavřu a sterilizuji na 90°C 15 minut. Poté sklenice s paprikami uložím do chladu a temna. Po týdnu až 14-ti dnech jsou připravené ke konzumaci.
Poznámka od kuchařky
Poměry ingrediencí jsou mírně odlišné od našich jiných nakládaček. Chuť každého nálevu musí být, dle mého názoru, příjemná chuti uživatele (konzumenta).
Kuchař: Josef Lerch









