
- reklama -
Suroviny
- 1 kg vepřové pečeně
- 20 g soli (nakládání masa)
- estragon
- 2-4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- 10 kuliček pepře
- 2 lžíce mouky
- 300 g vepřových kostí
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso potřeme solí a prolisovaným česnekem a estragonem. Dáme do mísy, přikryjeme folií a necháme přes noc v chladu.
-
Připravíme nálev: půl litru studené vody svaříme s rozkrájenou cibulí, pepřem, bobkovým listem, vychladíme a scedíme.
-
Nálev nalijeme na maso a na 7 dní uložíme do lednice.
-
Na pekáč poklademe vepřové kosti, na které položíme pečeni.
-
Mírně podlijeme vývarem a za občasného polévání pečeme do měkka.
Podáváme s brambory, bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelím.
Kuchař: Casimanta