Nakládaná vepřová pečeně

276
- reklama -

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
20 g soli (nakládání masa)
estragon
2-4 stroužky česneku
1 cibule
1 bobkový list
10 kuliček pepře
2 lžíce mouky
300 g vepřových kostí

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso potřeme solí a prolisovaným česnekem a estragonem. Dáme do mísy, přikryjeme folií a necháme přes noc v chladu.

  2. Připravíme nálev: půl litru studené vody svaříme s rozkrájenou cibulí, pepřem, bobkovým listem, vychladíme a scedíme.

  3. Nálev nalijeme na maso a na 7 dní uložíme do lednice.

  4. Na pekáč poklademe vepřové kosti, na které položíme pečeni.

  5. Mírně podlijeme vývarem a za občasného polévání pečeme do měkka.

    Podáváme s brambory, bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelím.