Nakládaná kuřecí stehna v bylinkách a bílém víně

64
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí stehna
olej
5-6 rozmačkaných stroužků česneku
nasekané čerstvé bylinky:
rozmarýn
tymián
majoránka
libeček
petrželka
šalvěj
máta
mletý bílý pepř
2 lžičky dijonské hořčice
0,1 l bílého vína
1 lžíce octu balsamico
pár kapek citronové šťávy
1 lžíce medu
špetka mletého zázvoru
špetka chilli
sůl
2 lžičky mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí (kromě papriky) si umícháme marinádu, kterou ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí.

  2. Stehna opláchneme pod tekoucí vodou a na povrchu stehen uděláme ostrým nožem tak 3-4 zářezy. Připravenou marinádu do zářezů pořádně rukama vetřeme, uložíme do mísy a celá stehna přelijeme zbylou marinádou a necháme , do pekáče vložíme maso i s marinádou, podlijeme trochou horké vody a zavřené nebo překryté alobalem pečeme asi 45 minut na 200°C.

  3. Až je maso měkké, odebereme trochu výpeku, do kterého přisypeme papriku a touto směsí maso mašlovačkou potíráme. Takto odkryté ještě dopékáme cca 20 minut, do té doby, než se nám udělá kůrčička.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu můžeme podávat rýži, brambory či bramborovou kaši. Ale jelikož je můj přítel závislý na hranolkách, byla jsem donucena místo brambor použít jako přílohu hranolky, takže kdo má rád hranolky, tak je to taky jedna z možných příloh :-)a pokud tady už někde takový recept je ( já ho nenašla ), tak ho samozřejmě dám pryč 🙂