
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehna
- olej
- 5-6 rozmačkaných stroužků česneku
- nasekané čerstvé bylinky:
- rozmarýn
- tymián
- majoránka
- libeček
- petrželka
- šalvěj
- máta
- mletý bílý pepř
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 0,1 l bílého vína
- 1 lžíce octu balsamico
- pár kapek citronové šťávy
- 1 lžíce medu
- špetka mletého zázvoru
- špetka chilli
- sůl
- 2 lžičky mleté papriky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech ingrediencí (kromě papriky) si umícháme marinádu, kterou ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí.
-
Stehna opláchneme pod tekoucí vodou a na povrchu stehen uděláme ostrým nožem tak 3-4 zářezy. Připravenou marinádu do zářezů pořádně rukama vetřeme, uložíme do mísy a celá stehna přelijeme zbylou marinádou a necháme , do pekáče vložíme maso i s marinádou, podlijeme trochou horké vody a zavřené nebo překryté alobalem pečeme asi 45 minut na 200°C.
-
Až je maso měkké, odebereme trochu výpeku, do kterého přisypeme papriku a touto směsí maso mašlovačkou potíráme. Takto odkryté ještě dopékáme cca 20 minut, do té doby, než se nám udělá kůrčička.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu můžeme podávat rýži, brambory či bramborovou kaši. Ale jelikož je můj přítel závislý na hranolkách, byla jsem donucena místo brambor použít jako přílohu hranolky, takže kdo má rád hranolky, tak je to taky jedna z možných příloh :-)a pokud tady už někde takový recept je ( já ho nenašla ), tak ho samozřejmě dám pryč 🙂