
- reklama -
Suroviny
- 750 g červené řepy
- 1 hlavička česneku
- 5 kuliček jalovce
- 3 bobkové listy
- 1/2 kávové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce cukru
- 125 ml octu
- 500 ml vody
- 1/2 kávové lžičky mletého pepře
Postup přípravy receptu
-
Den předem si připravíme nálev.
-
Vodu, ocet, cukr, sůl a všechno koření zahřejeme, když se nám na dně hrnce dělají bublinky tak odstavíme a necháme v chladu do druhého dne.
-
Řepu si pořádně umyjeme, vydrhneme kartáčkem, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvaříme.
-
Uvařenou řepu dáme do studené vody a oloupeme. Nakrájíme na hranolky.
-
Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
-
Do čistých misek či sklenic dáme řepu s česnekem, zalejeme nálevem a uzavřené dáme na 3 dny do lednice.
Poznámka od kuchařky
Takto naloženou řepu přidávám k masu, nebo jíme jen tak.
Recepty mi už dávno poslala kamarádka a protože úroda byla bohatá, tak jsem je oprášila.
Kuchařka: nofrona