Nakládaná červená řepa nebo salát

68
- reklama -

Suroviny

750 g červené řepy
1 hlavička česneku
5 kuliček jalovce
3 bobkové listy
1/2 kávové lžičky soli
2 polévkové lžíce cukru
125 ml octu
500 ml vody
1/2 kávové lžičky mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si připravíme nálev.

  2. Vodu, ocet, cukr, sůl a všechno koření zahřejeme, když se nám na dně hrnce dělají bublinky tak odstavíme a necháme v chladu do druhého dne.

  3. Řepu si pořádně umyjeme, vydrhneme kartáčkem, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvaříme.

  4. Uvařenou řepu dáme do studené vody a oloupeme. Nakrájíme na hranolky.

  5. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.

  6. Do čistých misek či sklenic dáme řepu s česnekem, zalejeme nálevem a uzavřené dáme na 3 dny do lednice.

Poznámka od kuchařky

Takto naloženou řepu přidávám k masu, nebo jíme jen tak.

Recepty mi už dávno poslala kamarádka a protože úroda byla bohatá, tak jsem je oprášila.