
Suroviny
2 porce
- kuřecí stehno pečené předem
- (zbylo od včera i s výpečky)
- 1 hrnek rýže
- 1/4 malé hlávky bílého zelí
- 1 lžíci sádla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky a ty ještě překrojíme na kratší. Uvaříme rýži jak jsme zvyklí. Do rozpálené pánve dáme sádlo, přidáme zelí a osmažíme do světle hněda. Zatím obereme a nakrájíme maso z pečeného stehna (nebo jiné zbylé části kuřete).
-
Na osmažené zelí přidáme maso i všechen výpek a smícháme s uvařenou rýží. Osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme se salátem nebo nakládanou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Slyšela jsem před časem náhodou v MHD paní, která vyprávěla kamarádce, jaký měla skvělý oběd a udělala jsem si poznámku.
Vzpomněla jsem si na to, když zbylo kousek pečeného kuřete od nedělního obědu a zkusila udělat jen tak pro sebe. Výsledek připomíná rizoto, jak se před více než 30 lety vařívalo v našich domácnostech a kupodivu to bylo skutečně dobré, proto jsem si dovolila podělit se o recept.