- reklama -
Suroviny
cca 8, podle toho, jak si koláč rozkrájíte
- 100 g moučkového cukru
- 50 g mletých mandlí
- 2 velké lžíce hladké mouky
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání (stačí i jeden kelímek)
- 400 g jahody či jiného sezónního ovoce
- máslo
- mouka na vymazání formy
Postup přípravy receptu
-
Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce spolu s cukrem řádně ušlehejte (nejméně 15 min, opravdu to nejde ošidit!)
-
Do směsi přidejte mandle, mouku a pomalu přilévejte smetanu. Pečlivě zamíchejte.
-
Část ovoce položte na dno formy a přelijte těstem (pokud používáte jahody, velmi pořádně je osušte, jinak se vám stane to, co vidíte na fotu níže, koláč se promočí a bude nízký!).
-
Zbytek ovoce položte navrch.
-
Pečte na 180°C cca 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Koláč je opravdu úúúúúúúúúúúúžasný, ale opravdu nezapomeňte vysušit jahody, jinak bude tak nízký jako u nás. Ale i přes to byl táááááááákhle neodolatelný 🙂
Kuchařka: Gurmanky