Nadýchaný císařský trhanec – Kaiserschmarren

66
- reklama -

Suroviny
2 porce

Těsto:
120 g hladké mouky
200 ml mléka
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
2 vanilkové cukry
rozinky
špetka soli
máslo
cukr moučka na posypání
Navíc:
ovoce dle chuti
ořechy
ovocné pyré
šlehačka
zakysaná smetana s cukrem
panák alkoholu na flambování
trocha cukru a másla na karamel

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy jsem nalila mléko a k němu jsem přidala žloutky. Vše jsem promíchala. Přidala jsem špetku soli a oba vanilkové cukry. Zamíchala jsem a postupně jsem přidávala mouku. Sypu ji postupně, abych neměla v těstě hrudky.


    Zobrazit celý recept

  2. Z bílků se špetkou soli jsem vyšlehala tuhý sníh, který jsem na dvakrát vmíchala do těsta.

  3. Na pánvi s vyšším okrajem jsem rozpustila máslo a přidala první polovinu těsta. Těsto jsem přiklopila a nechala asi minutu zatáhnout. Potom jsem ho posypala rozinkami. Můžete použít rozinky namočené v rumu. Opět přiklopím a nechám těsto ještě zatáhnout. Těsto rozdělím na čtvrtiny. Jednotlivé kousky otočím, nechám těsto zatáhnout i z druhé strany a pak ho natrhám na kousky. Trhanec přendám do misky s víkem, aby nevychladl.

  4. Na pánev nasypu trochu cukru a nechám ho zkaramelizovat. Jakmile cukr zhnědne, přidám trochu másla a nechám ho rozpustit. Poté na pánev nasypu hrušky. Promíchám a k hruškám na pánev vrátím zpět trhanec, který ještě krátce s hruškami prohřeji. Hotový dezert jsem přendala na talíř, zasypala moučkovým cukrem a vlašskými ořechy.

  5. Druhou část těsta jsem připravila stejně. Hotové těsto jsem natrhala, zasypala ho moučkovým cukrem a krátce prohřála, aby cukr zkaramelizoval. Poté jsem na pánev jsem nalila panáka višňovice a trhanec oflambovala. Dezert jsem na talíři dozdobila jahodami, borůvkami a zasypala moučkovým cukrem.