- reklama -
Suroviny
- 1 velké jablko
- 1 vejce
- 3 lžíce krupicového cukru
- 270 g hladké mouky
- 2 rovné lžičky prášku do pečiva
- 250 ml mléka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a pak jen vařečkou postupně přimícháváme střídavě po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva a po troškách mléko.
-
Do promíchaného těsta nasypeme malé kostičky oloupaného jablka.
-
Pánvičku vytřenou jen slabě olejem nejprve silně rozpálíme, ale jakmile do ní naložíme těsto a rozetřeme do podoby lívanečků, teplotu snížíme . Těsto je poměrně hutné a proto je potřeba je oboustranně dobře propéct. Těsto dobře drží tvar, netřeba používat lívanečník.
-
Hotové můžeme sypat skořicovým cukrem, my je máme raději s brusinkami nebo malinovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj Knihovnička Recepty 8/2016
Kuchařka: Hella