
- reklama -
Suroviny
Celý plech podle porcí
- 12 rohlíků
- 6 vajec
- 200 ml mléka
- 2 lžíce másla a na vymazání
- 300 g krůtí šunky
- 200 g hub hliva ústřičná nebo jiné houby
- 100 g sýra cihla
- sůl
- pepř
- muškátový květ na špičku nože
- hrst rukoly
- hrst pažitky nebo petrželky
- 150 ml mléka
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vsypeme do větší mísy a zalijeme vývarem. Žloutky si oddělíme od bílků a vyklopíme je do misky s mlékem. Kostičky nasáklé vývarem promícháme a vymačkáme zbytek tekutiny.
-
Mezitím si pokrájíme krůtí šunku, pažitku, rukolu nebo i petrželku, sýr cihlu a houby na kostičky. Přidáme pak mléko s rozpuštěným máslem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem.
-
Řádně vše promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků a zapracujeme je do směsi. Nalijeme do pekáčku, vymazaným máslem. Pečeme v troubě na 180°C asi 35 minut.
Poznámka od kuchařky
Nádivka je voňava, chutná a dávám, když nemám jiný vývar tak jen vývar se zelen.bujónem.
Kuchařka: varilamyskakasicku