
- reklama -
Suroviny
- 6 kusů pečiva – já použila celozrnné kaiserky
- 6 vajec ( žloutky zvlášť a z bílků tuhý sníh)
- cca 300 g vařeného uzeného masa měla jsem obrané z žeber
- 3 hrsti mražených hub nebo čerstvých lesních hub
- 3 hrsti velkých krup
- 3 stroužky česneku
- hodně zelených bylinek:
- petrželka
- libeček
- kopřivy
- popenec
- uzený vývar podle potřeby
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout.
-
Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
Přidáváme podle potřeby vývar.
-
Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. -
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova.
-
Během pečení potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.
Poznámka od kuchařky
Konzistence hmoty před pečením by měla být jako na Velikonoční nádivku, kterou jistě všichni znáte 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea