Nadívaný kapřík

61
- reklama -

Suroviny
4 porce

Menší kapr
30 dkg anglické slaniny
20 dkg plátkového uzeného sýra
hořčice
1 červená paprika
cibule
grilovací koření na ryby
oregano
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěného kapra bez hlavy odspodu rozkrojíme co nejvíce, aby byl co největší prostor k naplnění. Posolíme ho a potřeme zevnitř hořčicí a posypeme grilovacím kořením a oreganem.

  2. Poté začneme plnit vrstvy anglické slaniny, papriky, cibule a sýra dokud nebude kapr (nacpaný) jak nejvíce to půjde. Když je naplněný, sešijeme jehlou a nití.

  3. Na povrchu ho posypeme grilovacím kořením. Podlijeme ho vodou a pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka od kuchařky

Moc dobrý je s domácíma americkýma bramborama.