
- reklama -
Suroviny
- 1 bažant
- sůl
- 15 dkg másla
- 1/8 l bílého vína
- 2 jablka
- 1 lžíce zavařených brusinek
- 1 lžíce šípkové marmelády
- Nádivka:
- 3 rohlíky
- trochu mléka
- 8 dkg másla
- 2 žloutky
- pár kapek maggi
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
- hrst rozinek
- 5 dkg oloupaných, jemně nakrájených mandlí
- sníh ze 2 bílků
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem.
-
V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mandle a sníh.
-
Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou.
-
Otvor sepneme párátky a dáme na másle péct.
-
Když je bažant napolo upečený a začíná červenat, obložíme jej oloupanými a na plátky nakrájenými jablky. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka.
-
Bažanta vyndáme, naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko, přidáme brusinky a marmeládu.
Poznámka od kuchařky
Podáváme k masu. Jako příloha se hodí knedlíky.
Kuchařka: lenka-m









