- reklama -
Suroviny
- žampiony
- špenát
- cibule
- česnek
- sůl
- provensálské koření
- feta
- olej
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, opatrně vydloubneme nožku, kterou dáme stranou.
-
Pokrájíme si nadrobno cibulku, kterou zesklovatíme na lžičce oleje, přidáme špenát (mražený) a 5 minut dusíme. Nakrájíme mezitím žampionové nožky a přidáme ke špenátu. Osolíme, ochutíme provensálským kořením a nasekaným česnekem. Po dalších 5 minutách odstavíme.
-
Rozehřejeme si troubu, na plech dáme pečicí papír a na něj kloboučky žampionů, které naplníme špenátem a dáme zapéct do trouby na 20 minut. Na posledních 5 minut na každý žampion dáme kostku fety a necháme ještě zapéct.
Servírujeme na hlávkovém salátu.
Kuchařka: blikni