- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřového masa (kýta) (na košty nakrájené)
- 1 velká cibule
- 3-4 čerstvé papriky (žluté nebo zelené)
- sůl
- pepř
- olej
- sladká paprika
- Podravka na konec na dochucení (být nemusí)
- Nádivka:
- houska nebo veka nebo 6 plátků toustového chleba (nakrájené na kostičky)
- 1/2 hrnku horkého mléka
- sůl
- 1 lžíce másla
- 2-3 vejce
- pažitka (šnytlík)
Postup přípravy receptu
-
Nejdrive si pripravime nadivku: vsechny ingredience smichame dohromady. A naplnime do vydlabanych paprik.
-
Na cibulce zatahnout kostky libovolneho veproveho masa osoleneho a opepreneho.
-
Potom pridat kavovou lzicku sladke papriky a podlit trochou vody ( asi hrnek a pul).
-
Po te vlozit do hrnece pripravene nadivane papriky a nechat dusit asi 40 min.
-
Az je maso hotove papriky vyjmeme a sos zahustime. ( klasika hl.mouka voda)
pokud potrebujete dosolit nebo dochutit muzete nakonec pridat trochu vegety( podravka)
Priloha: vareny brambor
Kuchařka: RadkaS