Suroviny
4 porce
- 2 velká kuřecí prsa (cca 600 g)
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 600 g oloupaných brambor
- 2 lžíce másla
- pažitka
- Nádivka:
- 1 grahamový rohlík
- 1 vejce
- 1 šalotka nebo menší cibule
- 1 stroužek česneku
- hrst petrželky
Postup přípravy receptu
-
Troubu si dáme předehřát na 200°C.
-
Rohlík si kupte předem, protože by měl být 1-2dny starý. Nakrájíme ho na menší kostičky, přidáme jemně nakrájenou šalotku, žloutek, prolisujeme česnek a z bílku vyšleháme sníh.
-
Do rohlíkové směsi přidáme nasekanou petrželku, důkladně promícháme. Lehce osolíme, opepříme a opatrně vmícháme sníh.
-
Kuřecí maso prsty naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme.
-
Rozdělíme nádivku a pevně srolujeme. Můžeme zpevnit párátkem, jehlou nebo provázkem. V pánvi si rozpálíme olej a rolky na něm zprudka zatáhneme ze všech stran. Přendáme na pekáček, na pánev si nalijeme sklenku vody, abychom odlepili ze dna výpeček a vše vlijeme k masu.
-
Pečeme v troubě cca 20-30min (podle velikosti rolek). Zatímco se maso peče, oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka
-
. Scedíme, přidáme nasekanou pažitku a opatrně vmícháme máslo, ale abychom z brambor neměli kaši. Nyní už jen stačí vše naservírovat a můžeme papat.
-
Do výpeku z masa můžete přidat lžíci másla kvůli konzistenci, ale to dělám jen málokdy.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Víkend se blíží a sním nový recept na nedělní oběd, který uspokojí i náročného muže.