
Suroviny
- 1,5 kg vepřové pečeně vcelku
- plátkový sýr (1 balení)
- 10 plátků anglické slaniny
- 2 menší cibule
- ostrý kečup
- plnotučná hořčice
- koření Gyros
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájejte na pátky, ale nedokrajujte, aby zůstalo maso vcelku. Vyšlo mi to na 8 zářezů.
-
Z kečupu, hořčice, koření a oleje umíchejte marinádu, cibuli nakrájejte na půlkolečka.
-
Maso osolte a v zářezech potřete marinádou a naplňte je sýrem, anglickou a cibulí.
-
Celé maso ještě potřete marinádou, spíchněte špejlí, nebo převažte, aby pěkně drželo, zabalte do alobalu a nechte odležet, klidně přes noc.
-
Druhý den maso přendejte do pekáče ( pekla jsem v římském hrnci ), mírně podlijte a zakryté upečte doměkka. Před dopečením odkryjte a nechte zčervenat.
-
Krájejte vždy dva plátky s náplní. Zbylou cibuli a anglickou jsem pokrájela a dala spolu s masem péct.
Poznámka od kuchařky
Procházela jsem staré časopisy, tento recept mě zaujal, tak jsem ho vyzkoušela. Měli jsme se šťouchaným bramborem, byla to mňamka.