- reklama -
Suroviny
- 1 dýně máslová – tykev na pečení
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule
- pepř černý
- 6 ks velkých žampionů
- 2 polévkové lžíce oleje
- 200 g strouhanýhaný sýr
- 1 vejce
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu – menšiu umyjeme, prekrojíme po dĺžke, vydlabeme mäkkú dužinu so semiačkami. Časť „stien“ tiež vykrojíme, vydlabeme a nakrájame na drobno.
-
Tekvicu vytrieme pretlačenými 2 strúčikmi cesnaku, potrieme olejom a dobre posolíme, prázdne polovičky dáme zapiecť na 180°C asi 10 minút.
-
Na oleji speníme kocky cibule, pridáme posekanú tekvicu, na drobno pokrájané šampiňóny, cesnak, soľ, korenie, podusíme.
-
Do mierne vychladnutej zmesi pridáme strúhaný syr, vajce a petržlenovú vňať.
-
Naplníme predpečené polovice tekvice a dáme do rúry na ďalších cca 20 minút.
Poznámka od kuchařky
Dužinu z tekvice je možné využiť tiež: http://www.toprecepty.sk/recept/2187-falosny-hov%C…
Kuchař: magdalenka