- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 balíčky nachos (po 125 g), může být i extrudovaný kukuřičný chléb
- 200 g lučiny
- 1 pomazánkové máslo bez příchuti
- 400 g rajčatové salsy s paprikami (může být i hotová omáčka na těstoviny)
- 1 střední cibule (může být červená)
- 200 g Blaťáckého zlata
Postup přípravy receptu
-
Pokrm lze připravit v jedné větší ohnivzdorné keramické nebo skleněné misce, z níž si všichni nabírají jednotlivá sousta pomocí nachos, ale v této době je lepší naporcovat dip do menších mističek na jednu porci.
-
Do každé mističky dáme adekvátní část pomazánkového másla, lučiny a trochu rozmícháme vidličkou. Posypeme cibulí nakrájenou na jemné kroužky a zalijeme omáčkou. Navrch nasypeme sýr, nastrouhaný na hrubším struhadle. Mistička může být zarovnaná po okraj.
-
Rozehřejeme troubu cca na 200 stupňů, mističky narovnáme na pečící plech a necháme pokrm zapéci, až sýr dostane hnědo-zlatavou barvu, trvá to jen pár minut.
-
Horké mističky opatrně postavíme na talíř a servírujeme s nachos, jimiž si každý nabírá jednotlivá sousta.
Kuchařka: Dajda