- reklama -
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 2 dl mléka
- 20 g droždí
- sůl
- cukr
- sáček nebo sklenice kysaného zelí
- 350 g uzeného masa
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit uzené maso, do druhého hrnce zelí.
-
Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce, mléko, droždí, špetku soli a cukru. Zaděláme těsto na knedlíky, které nesmí být ani tuhé, ani řídké. Necháme 20 minut kynout.
-
Do velkého hrnce dáme osolenou vodu. Když začne vřít, vykrajujeme lžící z těsta kuličky, házíme do vody, vaříme 7 minut. Každý knedlíček propíchneme párátkem.
-
Hotové knedlíky vložíme do velké mísy, přidáme na kostičky nakrájené uvařené uzené maso a pokrájené zelí.
-
Smícháme dohromady a ještě podle chuti přisolíme.
Kuchař: 700413