Myslivecký guláš

80
- reklama -

Suroviny

sádlo
slanina
cibule
česnek
celý pepř
kmín
nové koření
jalovec
špetka tymiánu
bobkový list
majoránka
červená mletá paprika
chilli paprička nebo pálivá paprika
kečup
houby
srnčí maso
okurka
citronová kůra
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli, raději více než méně, já dávám 3 a tu osmažíme do zlatohněda, přidáme lžíci cukru a karamelizujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do tohoto základu dáme maso pokrájené na kostky a prudce restujeme, aby se zatáhlo, ale zatím nesolíme.

  3. Pak přidáme 4 lžíce kečupu a 2 lžíce sladké papriky, osolíme a dáme všechno koření, kromě majoránky.

  4. Podlijeme vodou a chvíli dusíme, asi za 20 minut přidáme houby, dávám z mrazáku, kdo má sušené, předem je namočí.

  5. Když je maso téměř měkké, zahustíme ho záklektkou z polohrubé mouky a vody, polohrubou mouku dávám záměrně, je lepší než hladká a vše řádně provaříme.

  6. Do téměř hotového guláše dáme 2 okurky nakrájené na kostičky, 2 lžičky hořčice, utřený nebo prolisovaný česnek, tím nešetřím, majoránku a trošku strouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Podáváme s houskovým knedlíkem, ale je výborný i s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Vyzkoušela jsem už hodně gulášů, ale tento nám chutná ze všech nejvíce. Kdo nemá maso z divočiny, může ho nahradit hovězím, nejlepší je kližka. Nikomu nevymlouvám papiňák, ale nejlepší guláš je, když se vaří dlouho a pozvolna, to má pak tu správnou sílu a s dobrým kořením i ten správný říz :-))