
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřové plece
- 6 velkých mrkví
- 2 cibule
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
- 5 bobkových listů
- 5 ks nového koření
- koření Divočina
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty zprudka opékáme.
-
Osolíme, přidáme směs koření na divočinu, zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme asi 45 minut.
-
Vydusíme až na tuk, jen velmi lehce zaprášíme moukou, zalijeme troškou vody, aby se udělala šťáva, nikoli však omáčka !!!
-
Ve vedlejším kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme lehce cibuli a vložíme mrkev, nastrouhanou na silnější, asi 0,5 cm plátky.
-
Přidáme bobkové listy a nové koření, sůl, pepř a podlijeme vodou.
-
Necháme dusit, až bude mrkev poloměkká a voda se vydusí. Podáváme s bramborem, přelité masovou šťávou.
Kuchařka: Kroupovka