Suroviny
2-3 porce
- 2 plátky kýty nebo kotlety bez kosti
- hladká mouka na posypání masa
- 200 g anglické slaniny
- 3 jarní cibulky
- asi 10 kusů menších žampionů
- 1 smetana na vaření
- sůl
- pepř
- olej
- Bramborové nočky:
- cca 3 středně velké brambory uvařené ve slupce
- 2 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce krupičky (případně i více)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kýtu, nebo kotletu naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na oleji z obou stran.
-
Pak vytáhneme na talíř a druhým přikryjeme-udržujeme v teple.
-
Na pánev přihodíme 200g anglické slaniny nakrájené na nudličky, osmahneme dorůžova, přihodíme jarní cibulku nakrájenou na cca 2 cm kousky, orestujeme a nakonec přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky.
-
Vše společně tak 5 minut restujeme, pak přidáme maso, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě chvilinku prohříváme, následně odstavíme.
-
Nočky: Ve slupce uvařené brambory oloupeme a pomačkáme, nebo nastrouháme, přidáme vajíčka, trošku soli, mouku, krupici a vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme malé špalíčky-nočky.
-
Ty dáme vařit do vroucí vody, jakmile vyplavou, jsou hotové.
-
Scedíme a ještě na druhé pánvi opečeme rorůžova.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-včerejší Babicovy dobroty