
- reklama -
Suroviny
- 25 dkg vepřového masa (kýta, plecko)
- 50 dkg hovězího zadního masa
- 5 dkg anglické slaniny
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plát vepřového i hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Hovězí potřeme hořčicí, položíme na něj vepřové maso a pokryjeme plátky slaniny.
-
Svineme do závinu, zavážeme nití a opečeme na rozehřátém sádle ze všech stran.
-
Přeložíme i s tukem do pekáče, přidáme 1 nakrájenou cibuli, 2 nakrájené mrkve, 1 nakrájenou petržel, bobkový list, 10 kuliček pepře, několik kuliček jalovce.
-
V troubě pečeme do měkka, podléváme horkou vodou a 1 dcl bílého vína.
-
Koření odstraníme, zeleninu rozmixujeme a šťávu dochutíme. Podáváme s rýží, brambory nebo bramborovými knedlíky.
Kuchař: toprecepty.cz