- reklama -
Suroviny
- TĚSTO:
- 2 vejce
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 3 lžíce medu
- 1 hrnek sypaného müsli lesní směs
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku celozrnné mouky
- 1 hrnek mléka
- 1/2 lžíce skořice
- 1 kypřící prášek
- POLEVA:
- 1 Jogobella (light – lesní směs)
- 1 lžíce borůvkové marmelády
- 1 lžíce ostružinové marmelády
- 1/2 lžíce malinového džemu
- DOHOTOVENÍ:
- Na nudličky nasekaná jádra vlašských ořechů nebo mandlí
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO: vejce ušlehat s cukrem do pěny, přidat med, můsli a vločky namočené v mléce, obě mouky, (+ mléko podle potřeby, pokud by bylo těsto moc tuhé), skořici a kypřicí prášek.
-
Hotové těsto nalít do vymazané a vysypané vroubkované formy na koláč, péct pozvolna na 150°C asi 30 min., potom zvýšit teplotu na 200°C a dopéct.
-
POLEVA: misce důkladně promíchat jogurt a všechny druhy džemů, hotovou polevu natřít na ještě teplý koláč (ale nesmí být horký – po vyndání z trouby nechat chvilku vychladnout).
-
DOHOTOVENÍ: hotový koláč lehce posypat ořechy nebo mandlemi.
Kuchařka: Hanule