- reklama -
Suroviny
- 1 balík ovesných vloček (500g)
- 50 g másla
- 2 lžíce medu
- 100 g cukr krystal
- balíček vanilkového cukru (20g)
- špetku soli
- lžíci nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- lžíci nasekaných mandlí
- lžíci nasekaných lískových oříšků
- lžíci sezamových semínek
- lžíci lněných semínek
- lžíci dýňových semínek
- lžíci slunečnicových semínek
- lžíci strouhaného kokosu
- lžíci rozinek
- lžíci kustovnice (goji)
- lžíci sušených brusinek
- lžíci posekané hořké čokolády
- lžíci mletého máku
- 2 lžíce rýžových burizonů
- 2 lžíce kukuřičných lupínků
- lžíci nalámanách dortových oplatků
Postup přípravy receptu
-
Bokem si smícháme veškeré oříšky, jádra, plody, lupínky, sůl… vyjma čokolády.
-
Do velkého hrnce dáme na plotýnku rozehřát máslo. Přidáme med a cukr, necháme spojit a mírně vzpěnit.
-
Vsypeme vločky a opražíme.
-
Asi po minutě přidáme směs jader a za častého promíchávání pár minut na plotně prohříváme. Odstavíme.
-
Nakonec přijdou kousky čokolády, které se teplem ještě trochu rozpustí.
Poznámka od kuchařky
Zkráceně řečeno, müsli mnoha chutí. Spíš jde o to, že tohle müsli nezapékám.
S mlékem, s bílým jogurtem, samotné… jak je libo.
Kuchařka: sardinka