Mušle ,,na buzaru,,

244
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kg jedlých slávek
10 stroužků česneku
1 šalotka
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř
2 dl vína
1 dl vývaru
1 lžíce strouhánky
petrželka, pažitka, citron

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit.
    Po 3 minutach priklopene poradne protrepat.
    Varit dalsi 3 minutky a prikryte nechat jeste tak 2 minutky dojit.
    Na taliri prelit musle omackou, posypat bylinkami a zakapat citronem.

  2. Hodi se bagetka a nebo jen tak.

  3. Pred varenim musle na chvili nechat v pokojove teplote.
    Musle otevrene a nejak poskozene vyhodit, ty ostatni pod tekouci vodou omyt.
    Musle, ktere se pri vareni neotevrou, vyhodit.

Poznámka od kuchařky

Jeste dodam…nekdo nekdy v Cechach prohlasil, ze morske plody se nesoli, ze jsou samy o sobe z more slane. Je to blbost. Musi se samozrejme osolit a to dostatecne, stejne jako si osolite tunaka. Ryby a morske potvory, ale i sladkovodni ryby se dokonce maji solit vice, nez jsme zvykli.