
Suroviny
2 porce
- 2 kg jedlých slávek
- 10 stroužků česneku
- 1 šalotka
- olivový olej
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 2 dl vína
- 1 dl vývaru
- 1 lžíce strouhánky
- petrželka, pažitka, citron
Postup přípravy receptu
-
Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit.
Po 3 minutach priklopene poradne protrepat.
Varit dalsi 3 minutky a prikryte nechat jeste tak 2 minutky dojit.
Na taliri prelit musle omackou, posypat bylinkami a zakapat citronem. -
Hodi se bagetka a nebo jen tak.
-
Pred varenim musle na chvili nechat v pokojove teplote.
Musle otevrene a nejak poskozene vyhodit, ty ostatni pod tekouci vodou omyt.
Musle, ktere se pri vareni neotevrou, vyhodit.
Poznámka od kuchařky
Jeste dodam…nekdo nekdy v Cechach prohlasil, ze morske plody se nesoli, ze jsou samy o sobe z more slane. Je to blbost. Musi se samozrejme osolit a to dostatecne, stejne jako si osolite tunaka. Ryby a morske potvory, ale i sladkovodni ryby se dokonce maji solit vice, nez jsme zvykli.









