Suroviny
menší pekáček pro 2-3
- Brambory (podle strávníků)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 tavené sýry se šunkou
- 1 vejce
- 3 lžíce zakysané smetany (může být víc)
- trochu sterilovaných kapií
- trochu uzené slaniny
- trochu trvanlivého salámu -zbytek(nemusí být)
- Vegeta
- olej na vymazání pekáčku
- kmín
- sůl (není třeba Vegeta je slaná dost)
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, cibule, uzená slanina a salám na proužky.
-
Pekáček vymažeme olejem, poskládáme brambory, ty posypeme vegetou, kmínem, dáme cibuli, česnek, kapie, salám a slaninu.
-
Tak vrstvíme, dokud máme suroviny a navrch zůstanou brambory.
-
Smícháme kysanou smetanu s vajíčkem a přidáme sýry, můžeme rozmixovat, nebo hrubě rozmačkat, nalijeme na brambory a zapečeme, až se na bramborách začnou dělat puchýře. Kdo má rád slanější, osolí, my jsme nesolili, Vegeta zcela stačila.
Poznámka od kuchařky
Bylo mi moc špatně, tak se taťulda ujal vaření večeře a protože mi to moc chutnalo, dělím se o recept s vámi a doporučuji vyzkoušet. Všechny suroviny se prolnou a má to vážně dobrou chuť. Taťulda dostal pochvalu a já dobrou večeři! Ten název brambor je taky jeho-ptala jsem se, to jsou nějaké francouzské brambory? a bylo mi řečeno:kdepak to je taková musaka chudých a bylo to! Asi bude vařit častěji.