Musaka pro chudé (taťuldovo uvařená varianta)

62
- reklama -

Suroviny
menší pekáček pro 2-3

Brambory (podle strávníků)
2 cibule
4 stroužky česneku
3 tavené sýry se šunkou
1 vejce
3 lžíce zakysané smetany (může být víc)
trochu sterilovaných kapií
trochu uzené slaniny
trochu trvanlivého salámu -zbytek(nemusí být)
Vegeta
olej na vymazání pekáčku
kmín
sůl (není třeba Vegeta je slaná dost)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, cibule, uzená slanina a salám na proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Pekáček vymažeme olejem, poskládáme brambory, ty posypeme vegetou, kmínem, dáme cibuli, česnek, kapie, salám a slaninu.

  3. Tak vrstvíme, dokud máme suroviny a navrch zůstanou brambory.

  4. Smícháme kysanou smetanu s vajíčkem a přidáme sýry, můžeme rozmixovat, nebo hrubě rozmačkat, nalijeme na brambory a zapečeme, až se na bramborách začnou dělat puchýře. Kdo má rád slanější, osolí, my jsme nesolili, Vegeta zcela stačila.

Poznámka od kuchařky

Bylo mi moc špatně, tak se taťulda ujal vaření večeře a protože mi to moc chutnalo, dělím se o recept s vámi a doporučuji vyzkoušet. Všechny suroviny se prolnou a má to vážně dobrou chuť. Taťulda dostal pochvalu a já dobrou večeři! Ten název brambor je taky jeho-ptala jsem se, to jsou nějaké francouzské brambory? a bylo mi řečeno:kdepak to je taková musaka chudých a bylo to! Asi bude vařit častěji.