
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Zhruba:
- 1 banán
- 1 mango
- 1 pomeranč
- 200 g čerstvých jahod
- 5 dcl pomerančového džusu
- 1 dcl jahodová šťáva (měla jsem light)
- jahodová dřeň nebo ledové kostky
- delší dřevěné ozdobné napichovátka nebo špejle
Postup přípravy receptu
-
Část ovoce si odložíme stranou na zdobení a na dno sklenic, zbytek ovoce rozmixujeme s pomerančovým džusem a ledovou tříští. Můžeme použít jen kostky ledu, ty pak dáme na dno sklenic, přidáme trochu nakrájených jahod a zalijeme jahodovým sirupem. Na tento základ opatrně nalijeme přes lžíci rozmixované ovoce, aby jsme zachovali vrstvy. Na napichovátka nebo špejle dáme ovoce a položíme přes okraj sklenic.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Blesk pro ženy, speciál Léto.
Množství ovoce si upravíme podle své potřeby, já ovoce použila odhadem. Místo ledové tříště jsem měla ledové kostky a v něch lístky meduňky.
Kuchařka: Merylas









