Můj segoš

77
- reklama -

Suroviny
8-9 porcí

1 kg libového bůčku bez kostí
2-3 velké cibule
2x 0,7 sterilovaného zelí (sladkokyselého)
3 stroužky česneku
300-400 g žampionů
150-200 g sušených švestek
60 g sádla
1 smetana ke šlehání
1 PL hladké mouky
sůl
pepř
mletý kmín
paprika
koření dle chuti a libosti

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém papiňáku na sádle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky (asi 2×2 cm) nakrájené maso a orestujeme.
    Po čas restování osolíme a opepříme a přidáme papriku, vše podle toho, jak co máme rádi. Po orestování masa přidáme švestky a trochu podlijeme a dusíme asi pět minut.

  2. Přidáme překrojené zelí a nakrájené žampióny, okořeníme mletým kmínem a kořením dle chuti. Dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou..

  3. Na závěr smícháme šlehačku s moukou, vše smícháme a za stálého míchaní necháme mouku chvíli provařit..

Poznámka od kuchařky

Kdo nemá papiňák, tak použije velký hrnec a časy si upraví podle potřeby.

Já si část jídla nandám ještě vařící do čistých 0,7 l sklenic a zatáhnu víčkem, po vystydnutí dám do lednice a podle potřeby vytahuji.