
Suroviny
8-9 porcí
- 1 kg libového bůčku bez kostí
- 2-3 velké cibule
- 2x 0,7 sterilovaného zelí (sladkokyselého)
- 3 stroužky česneku
- 300-400 g žampionů
- 150-200 g sušených švestek
- 60 g sádla
- 1 smetana ke šlehání
- 1 PL hladké mouky
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- paprika
- koření dle chuti a libosti
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém papiňáku na sádle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky (asi 2×2 cm) nakrájené maso a orestujeme.
Po čas restování osolíme a opepříme a přidáme papriku, vše podle toho, jak co máme rádi. Po orestování masa přidáme švestky a trochu podlijeme a dusíme asi pět minut. -
Přidáme překrojené zelí a nakrájené žampióny, okořeníme mletým kmínem a kořením dle chuti. Dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou..
-
Na závěr smícháme šlehačku s moukou, vše smícháme a za stálého míchaní necháme mouku chvíli provařit..
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá papiňák, tak použije velký hrnec a časy si upraví podle potřeby.
Já si část jídla nandám ještě vařící do čistých 0,7 l sklenic a zatáhnu víčkem, po vystydnutí dám do lednice a podle potřeby vytahuji.