
Suroviny
- xxx
- (nejsou suroviny)
Postup přípravy receptu
-
Ořechový korpus: Máslový krém nastavovaný pudinkovou kaší 1x 250 g másla, cukr moučka dle chuti, 0,25 l vody, 0,25 l mléka, 1 vanilkový pudink + rozpůlené jahody. Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně vyšleháme vychladlý pudink uvařený ve vodě a mléce.
-
Marcipánová hmota – varna. Ozdoby – lentilky, kupované kytky z jedlého papíru.
Poznámka od kuchařky
Ořechový korpus- http://www.toprecepty.cz/recept/2192-orechovy-dort… od Merylas
Máslový krém od Isindy
Marcipánová hmota – varna- http://www.toprecepty.cz/recept/8238-marcipanova-h… od Iljusy
Pozn. Před rozválením marcipánové hmoty jsem si desku i váleček obalila potravinářskou fólií. Díky ní šla hmota skvěle rozválet a bez problémů přenést pomocí fólie na dort. Všem třem výše zmiňovaným kuchařkám děkuji za skvělé recepty a Isindy za velkou pomoc a rady, které mi pomohly hravě udělat můj první potahovaný dort.