Můj první marcipánový dort

62
- reklama -

Suroviny

Korpus:
5 vajec
180 g krupicového cukru
2 lžíce horké vody
220 g polohrubé mouky
200 g nastrouhaných jablek na hrubší nudličky
50 g strouhaných ořechů nebo mandlí
1/2 prášku do pečiva
Krém:
500 g jahod
1 vanilkový puding
5 lžic moučkového cukru
1 a 1/2 másla
Mandlová hmota na potažení – marcipán

Postup přípravy receptu

  1. Žlouky vyšleháme s cukrem a vodou, vmícháme jablka, ořechy, mouku s práškem do pečiva, a nakonec lehce vmícháme sníh. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, cca 160 – 180 st.

    Pokud nedáváme ořechy, přidáme mouku.

  2. Jahody rozmixujeme, vmícháme vanilkový puding a uvaříme jako normální puding.

  3. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, vychladlý jahodový puding přidáváme do másla po lžících a vždycky pořádně zašleháme.

    Korpus jsem 2x prořezala a naplnila.