
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 180 g krupicového cukru
- 2 lžíce horké vody
- 220 g polohrubé mouky
- 200 g nastrouhaných jablek na hrubší nudličky
- 50 g strouhaných ořechů nebo mandlí
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 500 g jahod
- 1 vanilkový puding
- 5 lžic moučkového cukru
- 1 a 1/2 másla
- Mandlová hmota na potažení – marcipán
Postup přípravy receptu
-
Žlouky vyšleháme s cukrem a vodou, vmícháme jablka, ořechy, mouku s práškem do pečiva, a nakonec lehce vmícháme sníh. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, cca 160 – 180 st.
Pokud nedáváme ořechy, přidáme mouku.
-
Jahody rozmixujeme, vmícháme vanilkový puding a uvaříme jako normální puding.
-
Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, vychladlý jahodový puding přidáváme do másla po lžících a vždycky pořádně zašleháme.
Korpus jsem 2x prořezala a naplnila.
Kuchařka: Jaaja









